Nova okupa Ka La Kastanya [Gràcia]

bper Ka La Kastanya 3 nov 2018

Nova okupació al barri de Gràcia. Passa a veure l’espai durant tot el dia d’avui.

WhatsApp Image 2018-11-03 at 2.28.41 PM(1).jpeg

KASTANYA A L’ESPECULACIÓ!

La nit del 31 d’octubre, a l’empara de la pluja i amb la panxa ben plena de panellets, una colla de joves del barri vam decidir entrar a la casa abandonada de TORRENT DE L’OLLA, 144. No hi vam trobar fantasmes, però sí un edifici buit i en desús, propietat d’una societat pantalla de la megaimmobiliària ELIX, que es dedica a expulsar veïnes de les seves llars per tota la ciutat. Hem rebatejat la casa com a KA LA KASTANYA, hi hem entrat a viure i ens hi quedarem.WhatsApp Image 2018-11-03 at 11.53.17 AM.jpeg

Les nostres circumstàncies personals són diverses, però totes afrontem un problema comú: som veïnes de Gràcia i no podem accedir a un habitatge al nostre barri. Lloguers impossibles, salaris miserables, mòbbing immobiliari, desnonaments i desallotjaments ens empenyen a organitzar-nos per recuperar allò que necessitem, un sostre, de les urpes d’aquells que mercadegen amb les nostres cases i les nostres vides. Ka la Kastanya és un nou front en la guerra veïnal contra l’especulació immobiliària que ofega BarcelonaWhatsApp Image 2018-11-03 at 2.28.41 PM(3).jpeg.

Els mafiosos d’ELIX controlen una quarantena d’edificis i tres-cents cinquanta pisos i locals a la ciutat. La seva metodologia és prou coneguda. Compren blocs d’habitatges sencers, n’apugen els lloguers fins a nivells insostenibles i assetgen les veïnes fins que aconsegueixen expulsar-les a totes. A continuació, mantenen els edificis buits a l’espera que pugin més els preus, per convertir-los després en pisos turístics o de luxe. El mes de juny, al carrer Parlament del barri de Sant Antoni, aquests monstres van rebentar la porta de la llar d’una familia amb tres menors per convertir l’habitatge en un número més als comptes d’un tèrbol fons d’inversió alemany.

Les veïnes de Ka la Kastanya considerem que la solució a la crisi d’habitatge no passa per pidolar engrunesa les institucions. Són precisament les seves lleis les que ens apallissen a cops de porra i ens fan fora de casa. Nosaltres tenim una necessitat bàsica, un lloc on viure, i ens unim per satisfer-la col·lectivament. De Ca la Trava a Ka la Kastanya, seguim i seguirem construint, compartint i resistint juntes; creant oasis de vida en comunitat enmig de les runes de l’avarícia capitalista.

SI T’APUGEN EL LLOGUER… OKUPA TU TAMBÉ!WhatsApp Image 2018-11-03 at 2.28.41 PM.jpeg

WhatsApp Image 2018-11-03 at 2.28.41 PM(2).jpeg

2 pensaments sobre “Nova okupa Ka La Kastanya [Gràcia]

  1. Retroenllaç: Cristina Morales: “Solo he dejado de escuchar chistes sobre mi acento andaluz después de ganar el Premio Herralde” | PliegoSuelto

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s