Detinguda una que donàven suport a l’acció contra la MAT

Detinguda una de les persones que donàven suport a l’acció contra la MAT el passat 8 de gener
24 Jan 2014
Click on image for a larger version

carregues_policials.jpeg

Crònica de la detenció:

Al voltant de les cinc de la tarda, d’ahir, el Mossos d’Esquadra van detenir, en ple centre de Girona, una de les persones que va donar suport a l’acció de desobediència contra la MAT, que es va realitzar el passat dia 8 de gener, a Fellines.
Segons el seu advocat, Benet Salellas, se li imputen delictes d’atemptat contra l’autoritat i lesions. El detingut, ha passat la nit a la comissaria de Vista Alegre i passarà a disposició judicial a les 10 del matí d’avui.

Pel que s’ha comunicat, aquests fets que presumptament se li imputen, haurien succeït, durant l’acció de resistència de passat dia 8 de gener.
Tot va començar, amb la retenció per part dels Mossos dels llogaters dins de la masia anomenada con Planelles (Fellines). Al cap d’un parell d’hores, se’ls va permetre sortir-ne. Posteriorment i per indicacions de REE, els Mossos van irrompre en un tancat per a cavalls que els habitants d’aquesta masia tenen llogat.
Arran d’això i després de comprovar que no portaven cap mena d’ordre ni notificació per poder accedir a la zona, i sumat al fet que s’estaven cometent temeritats en el rescat de l’activista enterrat ,es van produir moments de molta tensió, entre la policia i les persones que donaven suport a l’activista, que van desembocar en càrregues policials. Fruït d’aquestes càrregues, dues persones, un noi i una noia, van sofrir fractures de cúbit pels impactes de les porres. A part d’aquests, hi ha set persones més que presenten contusions en diverses parts del cos. Cal també destacar que els cavalls que estaven dins del tancat van fugir arran d’aquests fets.

Recordem que l’acció de desobediència que es va realitzar, estava emmarcada en la denúncia de l’incompliment de les distàncies de seguretat, respecte a la línia MAT.
En aquesta zona, la Generalitat va imposar un canvi de traçat, respecte de l’original (paral·lel al TGV), afirmant que aquesta variació donava compliment a les distàncies de seguretat que s’estableixen en 100 metres per a masies aïllades i 500 respecte de nuclis. Aquest fet no es compleix en el poble de Fellines , i especialment flagrant és l’entorn de la torre 66 on hi ha una masia, anomenada Can Planelles, a tan sols 17 m. de la línia.

Des de l’assemblea anti- mat i la plataforma No a la MAT volem denunciar l’extrema contundència de d’operatiu policial, no només el dia de l’acció ,sinó la continuada presència policial des dels inicis de la construcció del segon tram de la línia, fins a l’actualitat. Amb controls continuats, identificacions, i diversos processos oberts de forma arbitrària.

PER AQUEST FET AVUI DIVENDRES DONEM SUPORT AL DETINGUT DAVANT DE JUTJATS DE GIRONA A LES 10:30 H

DAVANT LA REPRESSIÓ, UN ÚNIC CAMÍ: SOLIDARITAT!!!

See also:
http://noalamatgirona.wordpress.com/2014/01/24/detinguda-una-de-les-persones-que-donaven-suport-a-laccio-contra-la-mat-del-pass

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s