Permacultura Barcelona.. a Can Masdeu

prm

Aquest diumenge obriran el Rurbar i coordinaran les activitats la gent de l’Hort Permacomunal, un projecte de Permacultura Barcelona que es desenvolupa a una de les terrasses dels Horts Comunitaris de Can Masdeu.

10:00h Taller: Terra i palla Aprendrem a a tallar una bala de palla, revocar amb argila i a construir bastidors ornamentals amb ampolles reciclades. Taller impartit per integrants de la Comissió de Bioconstrucció de Permacultura Barcelona.

12:30h Xerrada: Hort Sinèrgic La Agricultura Sinèrgica és un sistema de cultiu desenvolupat per Emilia Hazelip, dissenyat de manera permacultural i influenciat per l’Agricultura Natural de Masanobu Fukuoka, els estudis de Marc Bonfils sobre cultius de cereals intercalats amb lleguminoses i la permacultura. Ponent: Antonio Scotti de PC Barcelona i Cambium Permacultura en Formació

13:00h Taller de Ioga Hoop El Ioga-Hoop és una pràctica completa per a cos, ment i esperit que et permet tornar a connectar-te amb el teu ser d’una manera divertida i creativa. En els nostres tallers et proposem l’exploració de la relació orgànica entre el moviment circular-espiral de la dansa amb el hoop juntament amb l’alienació corporal i la consciència que ens aporta el Ioga.

Taller impartit per : http://yogahoop.wix.com/yogahoop Facebook/ Yogahoop

 16h: Projecció del documental Global Gardeners

Bill Mollison, un dels fundadors de la Permacultura com a sistema, ens brinda la seva visió de la Permacultura Urbana.

16:00 – 20:00h Taller d’Estratègies dins dels Moviments Socials (en dues parts; impartit per Brian Russell) En aquest taller de dos diumenges de durada, intentarem aprendre com dirigir la nostra resistència al poder institucional amb la màxima eficàcia.

Primera Part Com Començar Una Revolució

 De 16:30 a 18:30h parlarem de Tàctiques

Les tàctiques són mètodes de lluita que permeten realitzar campanyes d’alliberament o canvi popular. Són els ingredients bàsics de les estratègies, i és imprescindible familiaritzar-se amb la varietat total de les tàctiques per entendre bé com dissenyar una campanya i planificar una estratègia global. Farem un repàs de centenars de tàctiques d’acció indirecta i directa – de protesta, persuasió, no-cooperació, desobediència civil, boicots, vaga, etc.

A les 18:30h projectarem el documental “Com començar una revolució” (2012, 52min – IMDb) sobre Gene Sharp, l’autor del llibre “De la Dictadura a la Democràcia”, una guia específicament dissenyada per crear una gran estratègia nacional per tombar tirans. Les seves idees formen una part important de les discussions actuals en els moviments socials i és interessant conèixer-les per superar qualsevol obstacle polític a la voluntat popular. Moviments populars de diversos països influenciats per les seves idees han aconseguit enderrocar dictadures i parar cops d’estats, com els casos de Sèrbia i Ucraïna.

Recomanarem la lectura de “Sobre el Conflicto NoViolento Estrategico” per poder participar de forma activa en la segona part del taller, que consistirà en com “Dissenyar un pla integral estratègic per al teu moviment social” i tindrà lloc el 20 d’octubre de 16 a 20h. (aprofundirem en el nostre coneixement de les dinàmiques del poder; contestarem una sèrie de preguntes que ens permetran triar i combinar tàctiques, decidir el moment de lluitar, valorar si sabem suficient sobre el terreny, els actors, etc; i veurem exemples de lluites a nivell local i internacional).

18:00 – 20:30h: introdució + Jam de Contact Improvisació

Comencem amb un clase introductori per ensenyar les bases de la tecnica. Despres creiem un espai obert que trenca amb l’estructura jeràrquica d’un taller clàssic des de la perspectiva que tothom té alguna cosa que compartir i mostrar als altres. Amb la idea de crear connexions autèntiques amb les altres participants, una filosofia anarquista ens deixa connectar lliurement, començant per nosaltres mateixes. Com a llenguatge comú per trobar-nos usarem la pràctica del Contact-Improvisació, per ballar, jugar i meditar sobre les nostres connexions.
/’^*-._,/’^*-._,/’^*-._,/’^*-._,/’^*-._,/’^

   PUNT D’INTERACCIÓ DE COLLSEROLA (PIC)
   Can Masdeu
   Antic de Sant Llàtzer, s/n BARCELONA
   Metro Canyelles
   www.canmasdeu.net
   pic.canmasdeu@gmail.com

Un pensament sobre “Permacultura Barcelona.. a Can Masdeu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s