Militars, ni a Collserola, ni enlloc../Soldiers OUT!

Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat. – Domingo.8 de abril de 2012 – 43 visitas

El passat 13 de setembre de 2011 diferents diaris publicaven una fotografia realitzada al paratge de Can Farriol, dins del terme municipal de Sant Feliu de Llobregat i dels límits del Parc Natural de Collserola. A l’esquerra de la imatge es pot veure l’esquena d’una ciclista que baixa per una pista del parc, fins aquí tot normal, però al costat dret del camí apareixen ajupits uns soldats vestits de camuflatge, amb equipament de combat i amb un fusell a les mans.

Collective antimilitarist Sant Cugat. – Domingo.8 April 2012-43 visits

On 13 September 2011, several newspapers published a photograph taken in the place Can Farriol within the municipality of Sant Feliu de Llobregat and the limits of the Natural Park of hills. To the left of the picture you can see the back of a bicycle down a trail in the park, including all normal here, but the right side of the road there are soldiers dressed in camouflage, combat and equipped with rifles in their hands.

La fotografia retratava una realitat habitual a Collserola: soldats fent maniobres. Fa ja més de deu anys que el CSO de Kan Paskual havia denunciat aquesta presència. Esporàdicament el tema reapareixia a la premsa local o comarcal. Però va ser la publicació d’aquesta imatge la que va esbombar el tema. Des del CASC vam impulsar el manifest “Fora militars de Collserola”, al que hores d’ara ja s’han adherit 30 entitats, demanant al Consorci del Parc de Collserola que no autoritzés la presència de militars als seus límits. En diferents municipis es van presentar mocions recolzant el manifest. A Sant Cugat la moció -presentada per la CUP- va ser aprovada, però havent estat mutilada prèviament del seu contingut antimilitarista pel govern convergent. A Molins de Rei, Cerdanyola del Vallès, Esplugues de Llobregat… es van aprovar mocions en el mateix sentit.
The picture depicts a common situation in Collserola: soldiers doing maneuvers. It’s been over ten years of the CSO reported their presence in Kan Pascual, when the occupiers successfully ordered them out. The issue reappeared sporadically in the press or local.  Since we promote the CASC show “Military Out of Collserola “, by now have joined 30 organizations, asking the Park Consortium Collserola that unauthorized presence of the military be off limits. In various municipalities were presented motions supporting the claim. In Sant Cugat motion-by-the CUP was approved, but  after having been mutilated by the ruling Convergencia. In Molins de Rei, Cerdanyola del Valles, Esplugues de Llobregat … motions were passed in the same direction.

El manifest va ser entregat al Consorci l’octubre de 2011. El director gerent del Consorci va respondre afirmant que els exercicis militars “no afecten negativament l’entorn, ni entren en conflicte amb altres activitats” i que no eren maniobres sinó “marxes o caminades”. El vam replicar insistint en què trobar persones armades i uniformades pel bosc no es podia considerar una situació normal i que els exercicis militars, segons es veia a la fotografia, eren maniobres, almenys tal com les defineix qualsevol diccionari. La protesta va arribar al Consell Consultiu del Parc. En una última carta del director se’ns va informar què la decisió final sobre la qüestió l’havia de prendre l’Assemblea General, òrgan suprem del Consorci.
The manifesto was delivered to the Consortium in October 2011. The managing director of the Consortium responded by saying that the military exercises “do not adversely affect the environment or conflict with other activities” maneuvers but they were not “marches or walks.” The reply we find people insisting that armed and uniformed by the forest could not be considered a normal situation and that the military exercises, as seen in the photograph, maneuvers were at least as defined in any dictionary. The protest came to the Park Advisory Board. In a last letter from the manager we were informed that the final decision on the matter had taken the General Assembly, supreme body of the Consortium.

Però no volem militars a Collserola només perquè siguin un perill per a les persones que transiten o perquè no volem que el Parc es converteixi en un camp de maniobres, sinó també perquè no volem que es normalitzi el militarisme, què es vegi als militars com una escena habitual. Els soldats que fan exercicis a Collserola són membres del Batallón de Cazadores de Montaña aquarterats a la caserna del Bruc i formen part del Regimiento “Arapiles” 62 que ha participat a la ISAF, el cos militar que l’OTAN té destinat a l’Afganistan. Aquests soldats no estan a Collserola posant-se en forma, l’objectiu de les seves pràctiques es preparar-se per participar en la guerra d’Afganistan, una operació militar que ja ha costat milers de vides -només l’any 2011 es calculen en més de 3.000 els civils morts- i en la que el govern espanyol porta dilapidats més de 2.000 milions d’euros des de que es va iniciar l’operació l’any 2002. A més, aquests soldats formen part d’unes forces armades que ens costen a l’any més de 18.000 milions d’euros -més de 50 milions d’euros al dia-, en uns moments en què la dreta governant està retallant en despesa social.

But we do not want to be military Collserola only as its a danger to people in transit but because they want the park becomes a field maneuvers, and because they want to normalize militarism, which sees the military as a usual scene. The soldiers are members of the exercises are Collserola Cazadora Mountain Battalion quartered in the barracks of the regiment and are part of Heather “Arapiles” 62 who participated in the ISAF, the NATO military corps that is destined for Afghanistan . These soldiers are not in Collserola getting in shape, the goal of these practices are preparing to participate in the war in Afghanistan, a military operation that has already cost thousands of lives, only in 2011 are calculated more than 3,000 civilians dead, and that the Spanish government has dilapidats over 2,000 million since it began operation in 2002. In addition, these soldiers are part of armed forces that cost us a year more than 18,000 million-50 million euros a day-at a time when the government is decimating social  spending .

No restarem quiets esperant la decisió dels polítics professionals. Diferents col•lectius que hem signat el manifest hem decidit convocar una Marxa Antimilitarista per Collserola per al proper 14 d’abril per demanar, un cop més, al Consorci del Parc Natural de la Serra Collserola que no es permeti la presència militar en el seu territori. Us convidem a tots a sumar-vos a la campanya i a participar en la Marxa.

Do not remain idle waiting for the decision of the professional politicians. Different groups that have signed the manifesto we decided to call for a March antimilitarist Collserola for next April 14 to ask, once again, the Consortium Nature of the Sierra Collserola not allow its military presence in territory. We invite you all to join the campaign and to participate in the march.

Col•lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC)

Anuncis

2 pensaments sobre “Militars, ni a Collserola, ni enlloc../Soldiers OUT!

 1. Considero que el que us molesta no es que siguin militars, ni que portin armes, si no que en el braç esquerre portin la bandera espanyola.

  Cada dia es veuen mossos i urbanos (i en menor mesura, policia nacional) amb pistoles pel carrer i ningu s’espanta, ningu diu res ni pensa en que es una mala imatge per la gent. I aquestes pistoles si que estan carregades i no els fusells que porten els soldats de la famosa imatge.

  Les imatges que surten son pur sensacionalisme, el dictador Franco no te res a veure amb aquesta gent.

  Per tant, el problema es que aixo es una reclamacio independentista (o catalanista, o anti-espanyolista) mes que “antimilitarista”. Aquests militars nomes volen fer la seva feina, estar preparats i dins del possible no molestar a ningu.

  Pel que sembla, t’has informat d’algunes coses, pero una altra vegada, nomes t’has informat del que has volgut i has posat el que t’ha convingut.

  Ja que aquests militars en cap moment estan fent “preparació per anar a la guerra d’Afghanistan”. Mes que res, perque les tropes que hi ha a Afghanistan es van relevant, i uns mesos abans de que vagin noves, les següents fan una preparatoria militar, i per aquelles dates els següents no eren els d’Arapiles 62, per tant, molt probablement i tal i com van dir, simplement estaven fent exercici.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s